Suikerunieterrein

Suikerunieterrein

De naam doet het al vermoeden: tot een paar jaar geleden stond er op het Suikerunieterrein nog een grote suikerfabriek. Inmiddels is het terrein, aan de rand van Groningen, een van de grootste festivalterreinen van de stad.

De industriële sporen van vroeger zijn nog altijd zichtbaar op het ietwat ruige en desolaat terrein. Zo is het oudste deel van de Suikerfabriek, het voormalige zeefgebouw, gered van de sloop. Het markante, industrieel ogende gebouw, waar vroeger de suikerbieten nog gewassen en gezeefd werden, biedt tegenwoordig onderdak aan onder andere restaurant De Wolkenfabriek.

Ook pop- en cultuurpodium EM2 heeft een plekje op het Suikerunieterrein. Het gebouw, dat doet denken aan een Amerikaanse ‘barn’ en is gebouwd van strobalen, is ontworpen als muziekzaal en heeft dus een uitmuntende akoestiek.

Overnachten op het Suikerunieterrein is ook mogelijk, en wel in het enige containerhostel van de stad: Rebel Rebel. Bij Rebel Rebel slaap je in een gepimpte zeecontainer, waarbij elke container een eigen thema heeft, variërend van ‘Space Odyssey’ tot de ‘jungle-kamer’.

Als evenementenlocatie biedt het Suikerunieterrein onderdak aan de meest uiteenlopende evenementen. Voor de jongste bezoekertjes is er het Timmerdorp, en volwassenen kunnen uit hun dak op onder meer Paradigm en Kadepop. 

De gemeente heeft grootste plannen met het terrein: over een paar jaar moet er een nieuwe woonwijk verrijzen. 

Deel deze pagina