Oostwold Airshow

Oostwold Airshow

Met bijna 25.000 bezoekers is de Oostwold Airshow uitgegroeid tot het grootste evenement in de Nederlandse burgerluchtvaart. Ook het randprogramma op de grond met o.a. displays van re-enactors en indrukwekkende tractoren is uniek.

Nergens op het Europese vasteland zie je zoveel vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, vliegend in hun meest originele uitvoering. Inmiddels zijn er meer dan twaalf van deze z.g. ‘Warbirds’ vastgelegd. De Engelse Fighter Collection presenteert twee verschillende ‘Warhawks’. De letterlijk schitterende P-40C die in de zomer van 2014 zijn debuut in ‘t Engelse airshow-circuit heeft gemaakt.

Het opvallende glanzende toestel is tijdens de restauratie volledig gestript en van zijn originele olijfkleurige camouflagekleuren ontdaan. De andere ‘Warhawk’ is één van de slechts twee luchtwaardige P-40 F exemplaren in de wereld. In de jaren zeventig werd dit vliegtuig in troosteloze toestand ontdekt op een vuilstort op het eiland Espiritu Santo. Sinds 2011 is het weer luchtwaardig en het vliegt nu displays onder de naam ‘Lee’s Hope’, wat oorspronkelijk de naam was van een Warhawk van het 85e Fighter Squadron dat in 1944 in Italië was gestationeerd.

De voorverkoop voor de 10e editie van de Oostwold Airshow op zondag 9 en maandag 10 juni, Pinksteren 2019, is inmiddels begonnen. Voor snelle beslissers is er een beperkt aantal z.g. ‘Early Bird’ tickets beschikbaar. De korting kan oplopen tot maar liefst 40%!! Kijk voor meer info en voor het bestellen van toegangskaarten op: oostwold-airshow.nl.

Deel deze pagina