Wall House #2

Het Wall House #2 is zonder twijfel een van de meest bijzondere gebouwen in Groningen. Niet voor niets staat het kleurrijke gebouw dan ook op de internationale lijst van Iconic Houses.

Wall House #2 is het meesterwerk van John Hejduk (1929-2000), een van de meest invloedrijke moderne architecten. Hij ontwierp Wall House #2 al in 1973, als recreatiewoning voor een Amerikaanse landschapsarchitect. Het huis werd nooit gebouwd. Althans, niet in Amerika. Pas in 2001, naar aanleiding van de manifestatie Blue Moon, werd het huis in Groningen gerealiseerd

Het gebouw is met al zijn vormen, kleuren, interessante details, symbolen en betekenissen een bezienswaardigheid op zich. Centraal in het ontwerp staat een 18,5 meter brede en 14 meter hoge muur. Hieraan zijn de verschillende organisch vormgegeven ruimtes en woonvertrekken opgehangen.

Het Wall House is in het beheer van het Groninger Museum. Er zijn regelmatig exposities te zien. Het gebouw is tot en met 28 oktober 2018 elke zaterdag en zondag geopend van 12 tot 17 uur. De toegang is gratis. Buiten openingstijden is Wall House #2 te bezoeken op afspraak.

Meer informatie>>

Deel deze pagina