Bijzondere fietstochten door Groningen


Zet je voeten stevig op je pedalen en laat de wind langs je lijf waaien. De zeedijk, de wierden, de kerken, de tuinen en de prachtige borgen: Groningen is precies groot én klein genoeg voor fantastische fietstochten. Lekker je eigen gang gaan? Het fietsknooppuntennetwerk geeft je alle vrijheid.

Zet je voeten stevig op je pedalen en laat de wind langs je lijf waaien

-


Op de fiets balanceren tussen Wad en land doe je met fietspad Kiek over Diek. 90 kilometer lang fiets je over, voorlangs en achterlangs de zeedijk.

Fiets over de vruchtbare kleigrond en ontdek onderweg allerlei lekkers. De Groene Luwte in Molenrij is een mooi voorbeeld van een groene kringloop.

Twee fietstochten laten je kennismaken met kunst op Groningse kerkhoven én de prachtige kerken naast deze kerkhoven. Wandelroutes door gastvrij Groningen


Volg de paaltjes over jaagpaden en oude handelsroutes. Wandel door groene kwelders en dorpen van rood baksteen. Struin langs de weidse kust en eeuwen aan architectuur. Lekker een frisse neus halen in de natuur of een tocht maken langs de verhalen van het verleden: wandelen in Groningen doet je goed.

Wandelen in Groningen doet je goed!

-


Wandel waar het graan vroeger de horizon vulde. Je ziet de herinnering aan de rijkdom voor de herenboeren.

Wandel dwars door gastvrij Groningen. Met het Pronkjewailpad zie, hoor, voel en proef je de pronkjuwelen en pareltjes van heel Groningen.

Loop in bijna 500 kilometer naar de Sint-Pietersberg in Maastricht. Of wandel alleen (een van de) drie Groningse etappes om de provincie te ontdekken.